Observera att denna sida är hämtad från VoB:s nyhetsarkiv och att informationen därför delvis kan vara inaktuell.

Om du inte kan se nyhetsbrevet, klicka här!
topram
top_left Äntligen har vi
platser att erbjuda!
top_datumVäxjö, 090401 VoB logo top_right
back
linje
top_right

Hej!

Nova är ett HVB med LSS-tillstånd som tar emot 5 ungdomar mellan 12-21 år med diagnoserna Asperger syndrom eller högfungerande autism. Det är inte ovanligt att eleven också har någon annan angränsande neuropsykiatrisk diagnos. 

Vi har de senaste sju åren haft fullt på enheten men nu äntligen har vi platser att erbjuda vilket naturligtvis är glädjande för oss. Vår grundhållning i VoB är att försöka hjälpa våra kunder att finna andra lösningar när det är fullt i en verksamhet men det är förstås trevligare att kunna säga Ja, vilket vi kan nu.

Nova är en helhetslösning för ungdomarna. Internat, skola och fritid.  Internatet har öppet 365 dagar om året. Eleverna studerar på grundskole- eller gymnasienivå. Både på skola och internat upprättas en individuell utvecklings- och studieplan som kontinuerligt utvärderas mot uppdragsgivarens uppdrag. 
Eleverna som kommer till Nova stannar ofta flera år och när tiden är mogen kan de bo i vår utslussningslägenhet. Atmosfären på Nova genomsyras av hemtrevnad. Huset ligger i ett lugnt villaområde i centrala Växjö nära till ett stort utbud av aktiviteter och rekreation. Alla elever har eget badrum och får hemlagad husmanskost samt vegetarisk mat en gång i veckan. Just nu arbetar vi intensivt för att förstå hur kosten påverkar eleverna i deras vardag och lärande.

För oss är det självklart att ha ett nära samarbete med ungdomarnas föräldrar. Vi har stora framgångar genom att Nova och föräldrar arbetar mot samma mål och att det finns en öppen och ärlig dialog med föräldrar och elev.

Personalen som arbetar på Nova har kompetens och utbildning inom autism, KBT och ART/Repulse och vi har avtal med mycket erfarna handledare och konsulter. Nova är en personaltät verksamhet med liten personalomsättning där ålder, erfarenhet och utbildningsbakgrund är olika och könsfördelningen är 50/50 vilket vi ser som en styrka.

From den 1 juli kommer vi att ha lediga platser, så Du, ligg steget före, hör av dig så kan vi berätta mer om vår verksamhet!

Välkommen!

Övrigt: Nova är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och med i skandinavisk sjukvårdinformations kundregister där uppdragen efter avslutad placering utvärderas av extern part.

Med vänliga hälsningar

Camilla Svaleklev
Camilla Svaleklev
Verksamhetschef, Nova internat & skola
0733-70 08 20
camilla.svaleklev@vob.se
Nova
top_right
linje
top_left Kontor: Videum, 351 96 Växjö • Kvarnen, 291 32 Kristianstad • www.vob.se
Verksamheter: Familjehuset i Alvesta • Luzern i Lund • Lillängen i Kristianstad • Ranarp i Ängelholm • Högelid i Alvesta
• Nova i Växjö • Familjehemsresurs och Psykologer • Integrationspedagoger • Utredningar och behandling i öppenvård
top_right
bottom
Om du inte längre önskar detta nyhetsbrev, klicka här!