Kostnadsfri temadag

3 maj

st gertruds konferens, malmö
Anmälan

VoB Syd bjuder in till kostnadsfri temadag 
om våld i nära relationer

I april startar VoB sitt första skyddade boende för våldsutsatta vuxna och deras medföljande barn. Vårens temadag kommer därför handla om våld i nära relationer (VNR) och hur vi kan arbeta för att förebygga, behandla, skydda och stödja barn och vuxna som utsätts.

Vi är väldigt glada över att kunna presentera en rad kunniga och engagerade föreläsare till denna dag. Bl.a. har vi lyckats anlita en av landets främsta experter på området – kriminologen, genusvetaren och debattören Nina Rung som tillsammans med sin partner Peter Svensson kommer att föreläsa om könsnormer, våld och prevention. Utöver detta kommer utvecklingsledare Hanna Hansson från Länsstyrelsen i Malmö att berätta om vad som är aktuellt på det nationella planet inom VNR. Eftermiddagen bjuder på en inblick i KIBB (Kognitiv Integrerad Behandling vid Barnmisshandel) med doktorand Johanna Thulin och KIBB-behandlare Emma Andersson. Dessutom kommer personal och verksamhetschef på vårt nystartade skyddade boende MYRA att presentera sig och verksamheten.

I pauserna kommer VoB:s samtliga verksamheter ställa ut och presentera sig i foajén.

Varmt välkomna!

Om temadagen

Tid: Torsdagen den 3 maj kl.09.15-16.00 (Registrering, kaffe och te från kl.08.30. VoB bjuder på för- och eftermiddagsfika, lunch intas på egen hand).

Plats: Plats: St Gertruds konferens i Malmö, Carolinahallen (lokal i markplan)

Frågor? Kontakta Annika Weitner på annika.weitner@vob.se eller 0707-539752

Sista anmälningsdag: 18 april. Begränsat antal platser, först till kvarn!

Målgrupp: Socialtjänstpersonal i Skånes och Kronobergs kommuner.

Temadagen är kostnadsfri. Vid utebliven närvaro utan avanmälan debiteras 500 kr/person.

Föreläsare

Nina Rung är utbildad kriminolog och genusvetare med mångårig erfarenhet av normarbete och prevention kopplat till våld och sexualiserat våld.

Porträttbild

Nina Rung, föreläsare och debattör

Nina har utrett grovt våld i nära relation samt våld och sexualiserat våld mot barn inom Stockholmspolisen. Tillsammans med Peter Svensson grundade hon för några år sedan föreningen Huskurage för att få fler att agera vid oro för hot, våld eller övergrepp i hemmet. Tillsammans föreläser de båda om våld och könsnormer på VoB:s temadag i maj.

Anmälan

Här kan du göra din anmälan till temadagen. Då platserna är först till kvarn finns en risk att de snabbt tar slut. Vi kommer höra av oss till dig om temadagen är fullbokad.

Var noga med att skriva in rätt e-postadress

Tack!

Vi har mottagit din anmälan. Vi hör av oss med en bekräftelse på din plats.