Om temadagen

Den 5 september är det åter dags för VoB att bjuda in ägarkommunerna i Skåne och Kronoberg till en kostnadsfri temadag med inspirerande, tankeväckande och lärorika föreläsningar. Dagen riktar sig till socialsekreterare och behandlare som arbetar inom barn och familj.

Ett av VoB:s övergripande mål för 2019 är att öka våra kunskaper om likabehandling och norm­medvetenhet. Syftet är att säkerställa att samtliga klienter och anställda inom VoB ska behandlas och respekteras på samma sätt oavsett kön, etnicitet, funktionsvariation, sexuell läggning/identitet etc. Genom temadagen vill vi även ge er i ägarkommunerna möjlighet att ta del av detta utvecklingsarbete. Vår förhoppning är att dagens föreläsningar kan fungera som inspiration både för er som vill komma igång och för er som redan arbetat med dessa frågor ett tag.

Martina Skrak som är jämställdhetsstrateg på Länsstyrelsen i Skåne inleder med att berätta om deras jämställdhetsarbete och hur kommunerna kan få stöd i sitt eget. Magnus Sjöberg från Malmö stad presenterar sedan ett konkret verktyg för att öka normmedvetenheten och likabehandlingen i deras arbete med utsatta familjer. Resten av dagen kommer Charlotte Signahl, som är en erkänd föreläsare och utbildare på just området likabehandling och normmedvetenhet och som använder stand up som pedagogiskt verktyg – att ge oss både nyttiga tankeställare och urladdande skrattanfall.

Tid: Torsdagen den 5/9 kl.9.00-15.00
(Registrering med kaffe/te och frukostfralla från 8.30. VoB bjuder på för- och eftermiddagsfika, lunch intas på egen hand)

Plats: St Gertruds konferens i Malmö, Carolinahallen (lokal i markplan).

Frågor? Kontakta Annika Weitner på annika.weitner@vob.se eller 0707-539752

Sista anmälningsdag: 23 augusti. Anmäl dig på vob.se/temadag. Begränsat antal platser, först till kvarn!

Målgrupp: Socialtjänstpersonal i Skånes och Kronobergs kommuner

Temadagen är gratis. Vid utebliven närvaro utan avanmälan debiteras 500kr/person.

Föreläsare

Charlotte utbildare inom likabehandling och normmedvetenhet. Använder stand up som pedagogiskt verktyg – att ge oss både nyttiga tankeställare och urladdande skrattanfall.

Charlotte Signahl

Charlotte har utbildat och föreläst inom området motivationspsykologi, mänskliga rättigheter, mångfald och diskriminering sedan slutet av 1990-talet. Hon är en uppskattad föreläsare som vågar använda humor, kärlek och fakta för att ge dig som publik inspiration och mod att inse att ansvaret och möjligheter till lösningar ligger hos oss alla.

Anmälan

Tyvärr så är det fullbokat och anmälan stängd.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar och behöver komma i kontakt med oss?
Ringa eller maila till Annika Weitner.